کارگروه تخصصی بانوان با حضورمشاور معاون توسعه روستاییان و عشایر ریاست جمهوری برگزار شد

کارگروه تخصصی بانوان با حضورمشاور معاون توسعه روستاییان و عشایر ریاست جمهوری برگزار شد

1394/10/20

  این کارگروه با دستور کار بررسی مسائل و مشکلات زنان و دختران روستایی و عشایر استان و برپایی نمایشگاه دستاوردهای زنان استان به ریاست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری برگزار شد.

 

در این نشست برخی از مشکلات موجود در روستاها از قبیل اشتغال زنان روستایی، آسیب های اجتماعی، مسائل بهداشتی و فرهنگی و آموزشی و بیمه سلامت روستاییان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

مشاور معاون توسعه روستاییان و عشایر ریاست جمهوری گفت: کهگیلویه و بویراحمد از نظر شاخص های اجتماعی، نرخ زنان و مردان تحصیل کرده، اشتغال و پتانسیل های طبیعی وضعیت مطلوبی دارد.

فاطمه اشرفی افزود: زنان نسبت به حقوق اجتماعی خود آگاهی بالایی دارند که این آگاهی مرهون اندیشه های ناب حضرت امام (ره) است، چرا که ایشان بخشی از انقلاب اسلامی را مرهون حرکت سیاسی و اجتماعی زنان می دانستند و به این نکته تاکید داشتند.

وی اظهار داشت: بخشی از آسیب های اجتماعی که امروزه شاهد آن هستیم از جمله بالا بودن نرخ طلاق، خودکشی و خودسوزی بین زنان، نتیجه آگاهی های نهادینه شده است که زنان خواسته یا ناخواسته به دست آورده اند و مانند نسل های قبلی زنان حاضر نیستند حاکمیت مرد سالارانه را بپذیرند.

اشرفی تاکید کرد: فضا سازی اجتماعی در جامعه و امکاناتی که در جامعه ایجاد شده است باعث رشد تحصیلات دانشگاهی و کسب مدارج بالای تحصیلی بین بانوان شده است که این مهم در برخی موارد باعث بالا رفتن سن ازدواج دختران و در نتیجه بروز آسیب های اجتماعی بعدی بین آنان می شود.

وی تصریح کرد: یکی از جدی ترین مشکلات اجتماعی که در کل کشور با آن روبرو هستیم این است که با رشد و توسعه نامتوازن روبرو هستیم و باید سعی کنیم شرایطی ایجاد نماییم تا شاخص های اجتماعی متعادل و توسعه همه جانبه باشد.

مشاور معاون توسعه روستاییان و عشایر ریاست جمهوری تاکید کرد: مهارت های زندگی باید از کودکی و در محیط خانواده هم به دختران و هم به پسران آموزش داده شود و عدالت اجتماعی در تربیت فرزندان از سوی والدین در تمامی جوانب رعایت گردد تا در بزرگسالی به صورت آسیب و عقده بروز پیدا نکند.

 اشرفی گفت: در صورتی که روستاییان در کارهای روستایی مشارکت جدی داشته باشند، دولت آمادگی دارد با پرداخت تسهیلات با نرخ سود بسیار پایین در جهت ایجاد اشتغال در روستاها نقش آفرینی کند.

وی خواستار ایجاد کارگروهی به منظور دسته بندی طرح های تولیدی در روستاها شد و اعلام کرد: هر سه ماه یکبار برای اجرای طرح ها نشست هایی در دولت برگزار شود.

اشرفی اظهار داشت: دولت تمامی توان خود را در جهت پیگیری و رفع مشکلات روستائیان به کار خواهد گرفت و با آموزش مهارت های توسعه یافتگی و کارآفرینی می توان در روستاها و مناطق عشایری در جهت توانمند سازی آنها و در نتیجه کاهش نرخ بیکاری، حاشیه نشینی و افزایش تولید ملی قدم های اساسی برداشت.

وی ادامه داد: دستگاه های دولتی هر کدام به تبع وظیفه ذاتی که دارند، می توانند در این زمینه فعالیت کنند و با حمایت از ایجاد بازارچه زنان و بازار های الکترونیکی، با برنامه ریزی و طراحی مناسب و نیازسنجی از اقلام مورد نیاز مصرف کنندگان بتوان محصولاتی تولید کرد که فروش بالایی داشته باشد.

اشرفی  با اشاره به اهمیت طرح مشارکت مردم در راه‌اندازی واحدهای تولیدی مستقر در روستاها از تدوین دستورالعمل اجرایی این طرح خبر داد و گفت: در حوزه های کارآفرینی در بخش دولتی و خصوصی اعتبارات بسیار خوبی در این طرح دیده شده است و خدمات قابل توجهی ارائه می شود.

وی با بیان اینکه، تا زمانی که تغییر نگاه ایجاد نشود، توسعه امکان پذیر نیست، گفت: لازمه توسعه، داشتن سرمایه انسانی است و باید سرمایه انسانی را آموزش داده و بدانیم تا زمانی که مردم به کار و تولید آشنا نباشند اقتصاد و تولید نیز شکوفا نخواهد شد.

به گفته اشرفی، باید حوزه های کاری تعریف شود و با برنامه ریزی و تلاش مضاعف شاهد توسعه پایدار و اقتصادی پویا برای خانواده ها باشیم.

معاون سیاسی وامنیتی استانداری نیز ضمن خیر مقدم به مهمانان در این نشست، گفت: اسلام نگاه یکسان به هویت و شخصیت و روح انسان دارد و در جامعه دینی ما زن و مرد دارای حقوق یکسانی می باشند.

دکترفتاح محمدی افزود: توجه اسلام به جایگاه زن به علت نقش تربیتی است که به عنوان محور در نهاد خانواده و بحث تربیت فرزندان دارد و از این جهت توجه ویژه ای به نقش زن و مادر شده است.

وی اظهار داشت: انشاالله بتوانیم طرح جامع برای ظرفیت ها و توانمندی های بانوان احصا کنیم و متناسب با آن آسیب ها را شناسایی و در جهت رفع آنها تلاش کنیم. 

محمدی،  خواستار تهیه طرح شناسایی ظرفیت‌ها و توانمند سازی زنان روستایی استان شد و افزود: خدمات ارائه شده به زنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی رشد قابل توجهی داشته و با قبل از پیروزی انقلاب قابل مقایسه نیست.

وی بیان کرد: در طول چند دهه از پیروزی انقلاب اسلامی بستر لازم برای حضور زنان در جامعه فراهم و زنان همواره نقش مهم و فعالی در سطح جامعه داشتند.

محمدی به برنامه ‌ریزی برای توانمند سازی زنان مناطق روستایی استان تاکید کرد و ابراز داشت: طرح جامع شناسایی ظرفیت و توانایی زنان در جوامع روستایی تدوین شود که در این طرح ظرفیت‌ ها و آسیب‌‌ های جامعه زنان کهگیلویه و بویراحمد انجام شود.

وی تصریح کرد: این طرح نیازمند اعتبار مالی است وانتظار می ‌رود برای تصویب و اجرای آن اعتبار مورد نیاز تامین شود.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری نیز به بیان مهمترین مسائل و مشکلات حوزه زنان و دختران مناطق روستایی پرداخت و گفت: زنان جامعه ما در حال حاضر در حوزه های گوناگون فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، حقوقی و قضایی با مسائل و مشکلات متعددی روبه ‌رو هستند که شناخت، واکاوی و حل و فصل آنها نیازمند عزم جدّی همه نهادها و سازمان ‏های مسئول است.

فریبا رحمانپور افزود: در زمینه  های اشتغال زنان، رشد نرخ طلاق و کاهش نرخ ازدواج در استان با مشکلات زیادی روبرو هستیم.

وی اظهار داشت: زنان بی سرپرست و بد سرپرست استان که یکی از ضعیف ترین اقشار جامعه ما هستند به دلیل عمق مشکلات و محدودیت  توان کمک سازمان های حمایتی از این خانواده ها، با فقر و نداری دست و پنجه نرم می ‏کنند.

رحمانپور ادامه داد: از نظر وضعیت بهداشتی که از اولویت نیازهای مردم استان و بخصوص زنان می باشد، وجود مراکز، امکانات وسایل تشخیصی و درمانی و نیروی انسانی متخصص در شهرهای پرجمعیت قرار دارد و روستاییان به دلیل پراکندگی و صعب العبور بودن با مشکل مواجهند.

وی تاکید کرد: در موضوع ورزش و فضاهای ورزشی مختص زنان، تعاونی های زنان، تشکل‏ های مردم نهاد زنان، ضروری است، حمایت مالی و معنوی لازم انجام گیرد.