وام مسکن تورم‌زا نیست
وام مسکن تورم‌زا نیست

وام مسکن تورم‌زا نیست

1395/02/25

به گزارش روابط عمومی سازمان به نقل از «خبرنگار ایلنا» میرمحمد صادقی معاون اعتبارات بانک مرکزی بعدازظهر امروز در یک نشست خبری با اشاره به ارائه تسهیلات به بنگاه های تولیدی اظهار داشت:

با موافقتنامه‌ای که بین بانک‌ها منعکس شده کلیه بانک‌ها مکلفند ظرف حداکثر یک ماه کارگروهی تشکیل داده و بنگاه‌های تولیدی نیازمند تسهیلات را معرفی کنند.

وی افزود: بنگاه‌هایی که مشمول این طرح می‌شوند باید بازار فروش قابل قبولی داشته باشند و بنگاه‌هایی که تولیدات متوقف دارند یا در حال فعالیت با کمتر از فعالیت اسمی هستند و یا بنگاه هایی که فاقد فروش بودند و یا آنهایی که نتوانستند مطالبات خود را از دستگاه‌های دولتی وصول کنند و یا به دلیل عدم تعهدات نتوانستند مطالبات بانک ها را پرداخت کنند، می توانند از این تسهیلات بهره‌مند شوند. همچنین پروژه‌های تولیدی با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد و بنگاه‌هایی که از میزان انتقال پایدار و توجیه‌پذیری بیشتری برخوردارند مشمول این تسهیلات می‌شوند.

وی با بیان اینکه یکسری بنگاه‌ها دارای بدهی‌های جاری و غیر برگشتی هستند، افزود: برای کمک به این بنگاه‌ها تسهیلات باید بعد از موافقت بانک‌ها پرداخت شود و همزمان واحد تولیدی برنامه‌ زمانبندی را ارائه کند. بسیاری از بنگاه‌های کوچک و متوسط همواره بدهی جاری و چک برگشتی دارند. در این میان حداکثر بدهی دستگاه‌ها و شرکت‌ها نباید از 75 درصد دارایی‌های یک شرکت بیشتر باشد.

میرمحمد صادقی با اشاره به میزان این تسهیلات گفت: 800 میلیارد تومان معادل 8هزار میلیارد ریال به عنوان یارانه بخشی از سود تسهیلات برای تامین بنگاه‌ها ارائه می‌شود و نرخ سود براساس مصوبه شورا خواهد بود.

وی گفت: با فعال شدن کارگروه‌ها در استان‌ها برای تحقق اقتصاد مقاومتی این مهم در دست انجام است.

417هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد

معاون اعتبارات بانک مرکزی در ادامه با اشاره به میزان تسهیلات پرداختی در سال 94 گفت: سال گذشته 417 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد این در حالی است که این میزان در سال 93 معادل 76 هزار میلیارد تومان بود و رشدی معادل 22.2 درصد بوده است.

وی افزود: سهم تسهیلات پرداختی دربخش صنعت در سال گذشته معادل 122هزار میلیارد تومان بود که این میزان نسبت به سال 93 رشد قابل قبولی داشت.

معاونت اعتبارات بانک مرکزی گفت: در سال 94 بخش عمده‌ای از تسهیلات در قالب سرمایه در گردش که رقم آن معادل 263هزار میلیارد تومان می‌شود و در مقایسه با سال 93 حدود 27 درصد رشد داشته است.

سهم تسهیلات پرداختی سرمایه در گردش صنعت 100 هزار میلیارد تومان

معاون اعتبارات بانک مرکزی در ادامه با اشاره به پرداخت 100 هزارمیلیارد تومان سرمایه درگردش صنعت در سال 94 گفت: این رقم 38 درصد از کل منابع بوده و در 2 سال گذشته اولویت بانک مرکزی، شرکت‌ها و بنگاه‌های در حال فعالیت و نیمه تمام بودند و بیشتر منابع بانکی نیز صرف آنها شد.

سالی یک میلیون نفر متقاضی جدید وام ازدواج

میرمحمدصادقی در خصوص قرض‌الحسنه وام ازدواج گفت: بانک مرکزی حداکثر تلاش خود را دارد تا سقف وام ازدواج را کم کند هرچند که ما بارها در کمیسیون‌ها این موضوع را مطرح کرده‌ایم که در بخش قرض‌الحسنه کمبود منابع مالی داریم اما میزان وام افزایش یافت.

وی گفت: در تیرماه سال 93 تعداد یک میلیون و 200 هزار نفر در صف وام ازدواج بودند که آن را به 400 هزار نفر تقلیل دادیم. این در حالی است که سالیانه بین 800 هزار تا یک میلیون نفر متقاضی جدید وام ازدواج بر این تعداد افزوده شود.

وی گفت: یکی از اولویت‌های بانک مرکزی ارائه وام ازدواج بوده که بر این اساس میزان قرض‌الحسنه ازدواج را از یک میلیون به سه میلیون افزایش دادیم و پیشنهاد 3 میلیون به 5 میلیون نیز در کمیسیون تصویب شد البته نسبت وام قرض‌الحسنه ازدواج نسبت به سپرده 111 درصد است و سپرده‌های قرض‌الحسنه 10 درصد مشمول سپرده قانونی می‌شود و عملکرد بانک‌ها بر روی 90 درصد باشد. این مازاد در بسیاری از بانک‌های خصوصی نسبتاً 130 درصد است.

وی افزود: تاکنون 7 میلیون و 304 هزار نفر از تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج بهره بردند. هرچند که ما حدود 20.5 هزار میلیارد تومان منابع قرض‌الحسنه در ازدواج داشتیم از ابتدای امسال تاکنون به 29 هزار نفر قرض‌الحسنه ازدواج پرداخت شد.

وی ادامه داد: هم اکنون 450 هزار نفر در صف وام ازدواج هستند که تا پایان سال حدود 800 هزار نفر به آنها اضافه خواهد شد.

12500 میلیارد تومان برای وام 10 میلیونی منابع مالی لازم است

معاون اعتبارات بانک مرکزی گفت: با توجه به منفی شدن سپرده‌های قرض‌الحسنه صرفاً توان پرداخت تسهیلات از طریق وصولی را داریم که این میزان حدود 5 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود این در حالی است که برای پرداخت وام 10 میلیونی به 12500 میلیارد تومان منابع مالی نیاز است.

وی افزود که اگر سایر تسهیلات را که حدود 3 تا چهار هزار میلیارد تومان است را در نظر بگیریم جمعاً به 16 هزار میلیارد تومان منابع نیاز خواهد بود.

کارت اعتباری عام در حال راه‌اندازی است

وی در ادامه با اشاره به ارائه کارت اعتباری به بازنشستگان گفت: در سه بخش 350 هزار نفری که بازنشستگان آموزش و پرورش از طریق بانک ملی، بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی از طریق بانک رفاه کارگران و سایر بازنشستگان از طریق بانک صادرات تا سقف 6 میلیون تومان با نرخ سود 12 درصد کارت اعتباری برای یک میلیون نفر در نظر گرفته شده است.  همچنین کارت اعتباری عام در حال راه‌اندازی است که این کارت با موافقت رئیس کل بانک مرکزی تا سقف 10 میلیون تومان برای رفع نیازهای ضروری مردم در نظر گرفته شده که در قالب عقود مبادله‌ای و مرابحه ارائه خواهد شد. در این طرح بیشتر مصرف‌کنندگان خرد در نظر گرفته شدند و اگر تا سه ماه از این کارت استفاده نشود غیر فعال خواهد شد و متقاضیان می‌توانند از طریق بانک‌ها و دستگاه‌های ذیربط برای اخذ این کارت اقدام کنند.

19 هزار و 975 وام خودرو مورد قبول واقع شد

وی با اشاره به ارائه وام خودرو گفت: در توافق اولیه تعداد آن 110هزار خودرو بود که برای رفاه مردم با مکاتبات متعددی که با وزارت صنعت صورت گرفت تعداد آن به 19 هزار و 975 خودرو افزایش یافت و تاکنون هم 124 هزار خودرو تامین مالی شده و 2700 میلیارد تومان بابت این موضوع صرف شده است.

لیزینگ مسکن در راه است

معاون اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به تصمیمات این بانک در بخش مسکن گفت: اوراق رهنی برای اولین بار ارائه شده که به پشتوانه این اوراق 3 هزار میلیارد ریال تسهیلات رهنی از طریق سازمان بورس منتشر می‌شود. همچنین گواهی حق تقدم اوراق مسکن و نیز لیزینگ مسکن در دست اقدام است که در صدد تامین منابع برای آن هستیم. در بخش مسکن عرضه و تقاضا با هم در نظر گرفته شده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه آیا ارائه وام‌های مسکن تورم‌زا خواهد بود یا خیر گفت: خیر، تورم‌زا نخواهد بود و به رونق در بخش مسکن کمک خواهد کرد. زیرا 120 صنعت وابسته به بخش مسکن فعالند و رشد اقتصادی و رونق را به همراه خواهد داشت.