جلسه روسای استانهای سازمان نظام مهندسی ساختمان برگزارشد

جلسه روسای استانهای سازمان نظام مهندسی ساختمان برگزارشد

1395/08/06

به گزارش روابط عمومی شورای مرکزی ، جلسه در روز سه شنبه مورخ 95/07/27 در محل سالن جلسات شورای مرکزی برگزار گردید. سخنان پیش از دستور توسط مهندس بهادری, تشریح و تعیین تکلیف اعضایی که حق عضویت پرداخت نکرده اند توسط دکتر ایمانی,اعلام برگزاری دوره ممیزی انرژی در اوایل آذرماه در شیراز توسط مهندس پور اسدی و درخواست تهیه آیین نامه ماده 18 از شورای مرکزی از برنامه های ابتدای این جلسه بود وی در ادامه گفت:

  • طرح و بررسی خارج کردن نظام مهندسی از چرخه ارجاع نظارت و پروانه ساخت و خدمات مهندسی توسط شورای شهر اراک و درخواست مساعدت از شورای مرکزی
در خواست  مجوز هیات رئیسه شورای مرکزی برای دریافت 5% و بررسی تفاوت شناسنامه فنی و ملکی و شناسنامه فنی توسط شورا مرکزی توسط دکتر نرماشیری 
در ادامه دکتر سیفی از برگزاری همایش اخلاق حرفه ای  توضیحاتی ارائه کرد و مهندس مقومی از شرایط خاص انتخابات گروه های تخصصی مطالبی ارایه نمود سپس در مورد نحوه تدوین نظامنامه های شورای مرکزی به ایراد سخن پرداخت.
در این جلسه نیز مهندس بیطرف بحث عدم تعادل عرضه و تقاضا را مطرح و  یکی از راهکارهای زمینه اشتغال مهندسان را صدور خدمات مهندسی دانست و گفت: در این زمینه  نیاز به ارایه راهکارهای قابل قبول است.
همچنین مقرر گردید   همایش ملی کشوری با موضوع صادرات خدمات فنی و مهندسی برگزار تا راهکارها به جمع آوری مشترک برسد لذا در این خصوص حضور کلیه سازمانهای نظام مهندسی ساختمان خصوصا  سازمانهای نوار مرزی که دارای ارزش ویژه از تجارب هستند ضروری و مهم عنوان شد.
در ادامه مهندس سیف زاده رئیس کمیسیون خدمات مهندسی شورای مرکزی گفت: از سالهای گذشته فرهنگ سازی برای صدور خدمات مهندسی شروع شده است.
وبا اشاره به اینکه ۷ سازمان از مجموع سازمان نظام مهندسی استانها در اوگاندا، کنیا، عمان و کشورهای خلیج فارس در حال فعالیت هستند افزود: در سازمانهای نظام مهندسی مسایل عرضه و تقاضاو ارتقاء کیفیت مطرح است. لذا جهت تبیین جایگاه سازمان نظام مهندسی ساختمان در صادرات خدمات فنی مهندسی بازارهای جهانی مقرر شده همایش ملی برگزار شود تا در همایش مطروحه بطور رسمی از سازمان نظام مهندسی ساختمان سراسر استانها، اندیشمندان، مسولان ارشد دولتی و بخش خصوصی دعوت بعمل آید که در تعامل با دبیرخانه اجرایی همکاریی لازم را مبذول نمایند
پس از آن مهندس مقدم راد به چشم انداز و اهداف و بازارهای صدور صادرات خدمات فنی مهندسی ایران در افق چشم انداز اشاره کرد و به موضوع اطلاع رسانی به استانها و شرکت ها و جذب اسپانسرینگ برای برگزاری همایش تاکید کرد.
وی برگزار کننده همایش را دبیرخانه اجرایی کمیسیون صادرات خدمات فنی مهندسی عنوان کرد و سپس به ارایه پاورپوینت در زمینه هم اندیشی کمیسیون صادرات خدمات فنی مهندسی و روابط بین الملل شورای مرکزی و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان پرداخت
وی با اشاره به اینکه. موضوع صادرات خدمات مهندسی نیاز به خروجی قابل توجه دارد و بر مبنای ضرورت باید تاکید ویژه برای جایگاه سازمانهای نظام مهندسی امر صادرات خدمات داشت گفت: این مهم تحقق نخواهد افتاد مگر اینکه یک همایش ملی برگزار گردد که در دبیرخانه اجرایی کمیسیون صادرات خدمات فنی مهندسی و روابط بین الملل ایجاد شده و تا با تجمیع نظرات بتواند برنامه ریزی موثر کرد.
همایش ملی صادرات خدمات فنی و مهندسی با سیاستگزاری و هدفگزاری مشخص در صدد است تا با بررسی  راههای مختلف موجود  جهت بالا بردن منافع مهندسان عضوء سازمان عمل کند.
وی همچنین اعلام کرد که خروجی دبیرخانه دستورالعمل های اجرایی برای صادرات خدمات مهندسی خواهد بود و با ایجاد دفاتر فعال در مناطق آزاد سیاستگزاری خاص و مناسب می توان داشت.
مهندس پوراسدی با تاکید بر ضرورت جایگاه صادرات خدمات فنی و مهندسی گفت: برای همایش نیاز به زیرساختهای دیپلماتیک است و یکی از روشها اخذ ویزا برای کشورهای پیشرفته  اخذ مهارت است و جهت حفظ اعتبار و آبروی کشور نیاز به پرورش افراد ماهر با محوریت شورای مرکزی است.
مهندس رمضانی نیز در صحبتهای خود گفت:سال 1375 در بجنورد زلزله اتفاق افتاد که 79 نفر جان باختند و 3 روستا 100% تخریب شد و 176 روستا آسیب دید سازمان نظام مهندسی به مناسبت بیستمین سالگرد این زلزله همایشی برگزار خواهدکرد.
مهندس ولدان نیز به ساختمانهای مربوط به سازمانهای نظام مهندسی ساختمان در کیش اشاره کرد که افتتاح شده و با تلاش های مهندس ترکان مقرر شده تا برای کلیه سازمانهای نظام مهندسی در این خصوص اقدام گردد که روش های مختلف تا کنون بررسی شده است ولی نیاز است استانها تعداد واحدها مورد تقاضا را اعلام نمایند و از طریق فراخوان داوطلبین استانها باید اعلام آمادگی نمایند.
دکتر ترکان  در مورد صادرات خدمات مهندسی گفت: مهندسان ایرانی سالها پیش در خط انتقال و پست و... خودکفا شده اند. بیمارستان ساخته اند. وی متغیرهایی که میتواند مزیت رقابتی برای مهندسان ایرانی راتعیین کند 5 متغییر دانست که عبارتند از :
1-زمان
2-کیفیت
3-فن آوری
4-قیمت
5-تامین مالی
وی در حمایت از برگزاری همایش تعیین ظرفیت های سیستمی و سه متغیر اصلی مدیریت پروژه اشاره کرد(زمان- کیفیت- کمیت) را مهم بر شمرد و نیاز به برگزاری دوره ها را از اهم موضوعات دانست.
در ادامه ترکان بیان کرد: در ژاپن شرکت میتسویی و ماروبنی هیچ نیرویی ندارند ولی با تعداد بیشمارشرکت در ارتباط هستند که اکثراً کوچک هستند، که ماروبنی و میتسویی در بازار کار را می گیرند و سپس به شرکت های کوچک انتقال می دهند.
وی ادامه داد : در همایش ملی صادرات خدمات فنی و مهندسی برای بررسی جایگاه سازمان نظام مهندسی ساختمان در صادرات خدمات فنی مهندسی و بازارهای جهانی بهترین فرصت برای همفکری و ارائه طریق است
رییس سازماان نظام مهندسی ساختمان وجود شرکت های دو نسلی و چند نسلی را در کشورهای دیگر دلیل پیشرفت آنها دانست و بر ایجاد این رویکرد در کشور تاکید کرد.
مهندس بهادری نیز در تشریح جایگاه صادرات خدمات فنی ومهندسی در سازمان تاکید کرد :با تفکر محلی به بازار بین المللی امکان وارد شدن نیست. یک سوال مطرح است، کدام سازمان توانسته با کار در حوزه صدور خدمات مهندسی دلار وارد کشور نماید. صرفاً با قرار گرفتن مهندسان در کنار هم امکان صدور خدمات مهندسی نیست و باید یک تیم حرفه ای از مهندسان، حقوقدانان، جامعه شناسان و... تشکیل تا اقدام موفقیت آمیز انجام شود. دبیرخانه صادرات خدمات فنی مهندسی در کشورهای مختلف دارای پایگاه است. هم اکنون ایران با عراق در زمینه آموزش در حال صدور خدمات فنی مهندسی است. دکتر ترکان بر ۳ اصل راستگویی، وفای به عهد و امانتداری را در زمینه صدور خدمات مهندسی تاکید کردند که  در فعالیت های سازمان نظام مهندسی استان ایلام در خصوص صادرات خدمات فنی و مهندسی لحاظ شده است.
مهندس بیطرف: صدور نیروی کار مشخص مهم است. هر فردی که می خواهد نقش آفرینی داشته باشد باید زحمت بکشد و در همایش پیشنهاد شود که مرکز پرورش نیروی مشخصی در خارج از کشور تشکیل شود و نیازات الزامات و لیست های متخصص توسط دبیرخانه تهیه شود.
دکتر ثابتی: با کردستان عراق 2 تفاهم نامه امضاء شده است.لازم است تا شرکت های ایرانی در کردستان عراق با وفای به عهد و درستکاری و امانتداری کار انجام دهند تا مشکلات واسطه گری حل شود.  همایش نیز در صورت تامین هزینه, توسط استان کردستان امکان برگزاری دارد.
دکتر کاظمی: در مورد نوع و نحوه صدور خدمات مهندسی سخن گفت و افزود، باید بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم تا از بازار کار جهانی کسب درآمد کنیم نه اینکه نقش تامین کننده نیروی کار فنی و متخصصبرای ایر کشورها باشیم وی در ادامه گفت: باید برای تعادل ساختاری  برنامه ریزی شود.
مهندس وثیق نیا نیز از وضعیت صدور خدمات مهندسی در استان قزوین گزارشی ارائه داد
مهندس بهادری: پروانه های نظام مهندسی در کشورهای همسایه رسمیت ندارد و لازمه حضور در کشورهای همسایه با شرکت های حقوقی است.