برگزاری سومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه ‌سازی مصرف انرژی

برگزاری سومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه ‌سازی مصرف انرژی

1394/03/17

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای مرکزی : 
سومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه‌سازی مصرف انرژی در محل سالن همایش‏های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  در دو ‏بخش عمومی و ‏کمیسیونهای تخصصی با حضور مشاور عالی رئیس جمهور و رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان ، معاون ‏وزیر راه و شهرسازی ،استاندار استان اصفهان ، معاون زیست‌انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور ،فعالان ساختمان، ‏مدیران، اساتید دانشگاه و دانشجویان، به همت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان  برگزار شد.
در ابتدای این همایش، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان با بیان اینکه این سازمان نگاه خاصی به بهینه‌سازی ‏مصرف انرژی داشته است، افزود: سازمان نظام مهندسی استان اصفهان همواره مطالعات و برنامه‌ریزی‌هایی را در این حوزه در ‏کنار تدوین و قانون‌گذاری در حوزه انرژی داشته است.
وی با اشاره به اینکه این همایش سومین دوره خود را طی می‌کند، گفت: دوره‌های اول و دوم همایش ملی اقلیم ساختمان و بهینه ‏سازی مصرف انرژی در استان اصفهان با رویکردهای زیست‌محیطی و توسعه پایدار برگزار شد؛ همایش امسال نیز با رویکرد ‏ساختمان سبز و الزامات زیست محیطی در تولید ساختمان برگزار می‌شود. پزشکی ادامه داد: مقررات و اصول معماری ساختمان ‏و استفاده صحیح از انرژی در بافت شهری رعایت نمی‌شود و این مسئله در تمامی استان‌های کشور کم و بیش به قوت خود ‏پابرجاست.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان ، فقر شهری، هویت شهری و کارآمدی در مدیریت بحران را سه اصل مهم ‏در ساخت ساختمان‌ها عنوان نموده و تصریح کرد: مطالعات نشان می‌دهد فقر شهری ارتباط مستقیمی با محیط و الگوسازی درست ‏برای مردم و خط و مشی پایدار و مناسب خواهد داشت نپرداختن به مقررات و رعایت آن به دلیل مسائل مالی، ایمن نکردن ‏ساختمان‌ها در برابر حوادث طبیعی و نداشتن مدیریت بحران باعث حوادث جبران‌ناپذیر و از میان رفتن انرژی‌های تجدیدپذیر ‏خواهد شدو از میان رفتن انرژی‌های تجدیدپذیر و منابع انرژی در سال‌های آتی را مهم‌ترین بحران نسل‌های آینده ‏خواهدبود  براساس مطالعات تا سال 2060 میلادی برای یک زندگی نیاز به سه کره زمین به وسعت جغرافیایی کره فعلی خواهیم ‏داشت که این امر غیرممکن و نشان‌دهنده عدم توجه به ظرفیت زیستی کره زمین می‌باشد.‏
پزشکی، در پایان با بیان اینکه مهندسین عمران پرچم‌ داران زندگی و توسعه پایدار در جامعه و دنیا می‌باشند، افزود: باید نگاه ‏انسان‌ها به وضعیت زمین، تنوع زیست محیطی و انرژی نگاهی واقع‌گرا و با توجه به توسعه و سطح پایداری آن باشد تا در آینده ‏با بحران‌های متعددی روبرو نشویم.
استاندار اصفهان که سخنران بعدی همایش بود ‏اظهار داشت:برگزاری همایشی با رویکرد سبز و الزامات زیست محیطی در تولید ‏ساختمان به فال نیک گرفته می شود، افزود: تمام جهان و کشور ایران به دلیل قرار گرفتن در موقعیت های جغرافیایی مختلف ‏دچار چهار بحران عظیم آب، انرژی، محیط زیست و تغییرات اقلیمی هستند.
رسول زرگرپور با اشاره به نبود قوانین اجرایی لازم در ساخت و ساز ساختمان ها در کشور گفت: ساخت و ساز ناآگاهانه بستر ‏مناسبی را برای از بین رفتن انرژی فراهم کرده است و لازم است سیاست های دولت در بخش انرژی و مسکن با جدیت بررسی و ‏اجرا شود تا روش های صحیح استفاده و محافظت از انرژی مورد توجه سازندگان، مردم و مسئولان قرار گیردو مسائل زیست ‏محیطی و حرکت به سوی آینده ای با توسعه پایدار مورد توجه اندیشمندان، دانشمندان و سران سیاسی قرار گرفته است و تلاش ‏برای کاهش گاز دی اکسید کربن و سایر گازهای گلخانه ای از اقدامات دغدغه مندان محیط زیست است که ضرورت دستیابی به ‏این موارد امری مهم است.
حفظ انرژی در ساختمان ها، توجه به هر منطقه از کشور، تلاش برای برهم نزدن شرایط اقلیمی مناطق، استفاده از برچسب ‏انرژی در ساختمان ها به عنوان یک روش صحیح برای مقایسه، طبقه بندی، قیمت گذاری صحیح ساختمان و اجرای آن با ‏استانداردها و اهداف مدیریت انرژی است. همچنین نظارت بر اجرای آن، کلیه موارد منطبق با مصرف انرژی در ساختمان را ‏شامل می شود.
وی افزود : اجرای اصل 19 ساختمان را راهکاری برای حفظ و استفاده بهینه از انرژی عنوان کرد و افزود: مردم بر این باورند ‏که اجرای قانون 19 ساختمان باعث افزایش هزینه ها می شود اما اجرای صحیح آن نه تنها باعث کاهش هزینه بهره برداری بلکه ‏کاهش مصرف انرژی در ساختمان خواهد شد، و در این امر، نقش متخصصان متفکر، متفکران فعال و مهندسان ساختمان را ‏بسیار مهم خواند و تصریح کرد: این افراد با شناسایی نیازهای انسان ها و تولید آن با توجه به تکنولوژی های روز دنیا همچنین ‏حفظ محیط زیست از بحران های پیش روی کشور و مصارف بالای انرژی جلوگیری خواهند کرد.
ایشان  خاطر نشان کرد: مصرف بالای آب و انرژی همچنین بحران زیست محیطی، اصفهان را با چالش های فراوانی روبه رو ‏کرده است و این تغییرات حاصل شده باعث بحران بزرگی در نصف جهان شده است.
استاندار اصفهان ادامه داد: جامعه مهندسین و نظام مهندسی ساختمان با ایجاد ساز و کار مناسب و یاری گرفتن از مسئولان  می ‏تواندنقش مهمی در آگاه سازی مردم و هدایت سازندگان ساختمان در مسیر ساخت ساختمان هایی با استفاده بهینه از انرژی و ‏ساختمان های سبز داشته باشد.
رِئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان که سخنران پایانی همایش بودند  با بیان اینکه سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف از بهینه‌سازی ‏مصرف انرژی در حوزه نظری آگاهی دارند، ایشان افزودند: سازمان‌های مختلف کشور از نظر علمی و نگاه پژوهشی نسبت به ‏بهینه‌سازی انرژی تسلط و علم و آگاه کامل دارند؛ اما آنچه در میدان عمل دیده می‌شود برخلاف گفته‌هاست.