خروج از محرومیت کهگلویه وبویراحمددر گروه رونق تولید است

خروج از محرومیت کهگلویه وبویراحمددر گروه رونق تولید است

1394/03/20

 استاندار کهگیلویه وبویراحمد با بیان اینکه برون رفت از محرومیت این استان در گروه رونق تولید است، گفت: دستگاههای اقتصادی متولی تولید واشتغال باید با همت بیشتر در این زمینه پیشقدم شوند.  

 

سید موسی خادمی روز چهارشنبه در نشست رفع موانع تولید این استان برلزوم تلاش ،تعامل سارنده و همدلی بیشتر مدیران تاکید وکردو افزود: هر دستگاهی باید با برنامه ریزی متناسب با ظرفیت های خود در این عرصه برای شکوفایی ظرفیت های اقتصادی بالقوه اما بالفعل نشده استان تلاش کند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد به ظرفیت اقتصادی و اشتغالزایی معدن فسفات چرام اشاره کرد و برلزوم تعیین تکلیف این معدن و بررسی نتایج اقدامات سرمایه گذار در مهلت زمات تعیین شده برای سرمایه گذار در این طرح تاکید کرد.

وی گفت: بنیاد اقتصادی کوثر در صورت رفع موانع سرمایه گذاری این معدن در کمترین زمان از سرمایه گذاری برروی معدن فسفات چرام استقبال خواهد کرد.

خادمی به فرصت های ازدست رفته برای جذب سرمایه گذاری معدن فسفات و اهمیت شتاب بخشی فعال سازی این معدن با یک سرمایه گذار توانا اشاره کرد افزود: باید بررسی شود اگر سرمایه گذار در مدتی که مهلت گرفته اقدامی نکرده خلع ید شود تا باز فرصت سرمایه گذاری برروی این طرح از دست نرود.

طرح فسفات چرام از 20سال پیش قرار است اجرا شود اما هنوز در بن بست اما هاو اگرها باقی مانده است.

معدن فسفات کوه لار (بناری) در 12 کیلومتری شهرستان چرام و 150 کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

فاصله این معدن تا نزدیک ترین فرودگاه یعنی فرودگاه شرکت نفت گچساران 70 کیلومتر و تا نزدیکترین خط آهن 300 کیلومتر و فاصله با اولین بندر (بندر ماهشهر) 270 کیلومتر است.

به گفته فرماندار چرام گفت: عملیات اکتشافی معدن فسفات این شهر از سال 1349 آغاز و تا سال 1372 به طول انجامید و پس از آن مطالعات امکان سنجی فنی و اقتصادی شروع شد.

ابراهیم فتاح پور افزود: با پیگیری مستمر مسوولان شهرستان و استان و با تشکیل نخستین کارگروه صنعت و معدن کهگیلویه و بویراحمد در چرام این معدن 26 تیر91 به طور رسمی فعالیت خود را با شرکت بین المللی تحقیقات صنعت و معدن (آیرما) آغاز کرد، اما تاکنون اقدامی دراین زمینه انجام نشده است.

ذخیره احتمالی معدن فسفات محدوده کوه لار (بناری) در چرام را 200 میلیون تن و ذخیره قطعی این معدن نیز 82 میلیون تن اعلام شده است.

به گفته کارشناسان عیار فسفات این معدن بین هفت تا 9 درصد است که پس از فراوری به خاک با عیار 18 تا 19 درصد تبدیل و پس از آن به اسید فسفریک مبدل می شود و برای تولید کود شیمیایی فسفاته و سایر محصولات به کارخانه ها ارسال خواهد شد.

پیشتر مجری طرح معدن فسفات چرام اعلام کرد : برای بهره برداری از این معدن و تبدیل فسفات آن به 18 تا 19 درصد افزون بر 310 میلیارد تومان اعتبار نیاز بوده که این میزان از طریق بخش خصوصی تامین شده است.

احدی با اشاره به اینکه با بهره برداری و معدن کاری روباز سالانه یک و نیم تن فسفات از معدن چرام استخراج می شود، اظهار کرد:قابلیت سالانه سه و نیم تن برداشت فسفات از این معدن نیز وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه شرکت بین المللی تحقیقات صنعت و معدن آیرما هم اکنون برنامه ای برای احداث صنایع تبدیلی مختلف در مجاورت معدن فسفات چرام ندارد، عنوان کرد: با بهره برداری اولیه از این معدن برای 600 نفر و در دراز مدت یک هزار و 200 نفر به طور مستقیم شغل ایجاد می شود.

تاکید استاندارکهگیلویه وبویراحمد به رونق صنعت و تولید دراین استان در حالی است که این رتبه آخر کشور در زمینه توسعه صنعتی و جذب سرمایه گذار در بخش صنعت را دارد.

این درحالی است که 21 شهرک صنعتی مصوب به مساحت یک هزار و 483 هکتار در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که زیرساخت های مورد نیاز 12 مورد از آنها فراهم شده و در حال واگذاری به متقاضیان است.

298 هکتار زمین صنعتی دارای زیرساخت های لازم برای جذب سرمایه گذار در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد و هم اکنون 450 واحد صنعتی در شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد مستقر است که از این تعداد 259 مورد پروانه بهره برداری دارد و از مجموع این 259 واحد صنعتی نیز 105 مورد در حال ساخت و ساز است.

در سال 93 برای کمک به توسعه شهرکهای صنعتی کهگیلویه وبویراحمد 25 میلیارد ریال از محل اعتبارات کهگیلویه و بویراحمد و 15 میلیارد ریال نیز از بودجه شرکت شهرک های صنعتی این استان هزینه شد.