با رفع تحریم ها می توانیم صدور خدمات فنی مهندسی را به نحو بهتری به دیگر کشورها داشته باشیم.

با رفع تحریم ها می توانیم صدور خدمات فنی مهندسی را به نحو بهتری به دیگر کشورها داشته باشیم.

1394/04/21

  با توجه به انتشار خبر توافق هسته ای حاصل شده  میان جمهوری اسلامی  ایران و دولت های غربی، گفت و گو اختصاصی مهندس حجت اله عامری دبیراجرائی   سازمان  نظام مهندسی ساختمان کشور داشتیم ونظرشان را در خصوص تاثیر این توافق بر صنعت ساختمان کشور را جویا شدیم.

 

حجت اله عامری در تشریح تاثیرات این توافق برصنعت ساختمان کشور و اینکه آیا بعد از رفع تحریم ها ما شاهد تغییرات ملموسی در صنعت ساختمان خواهیم بود گفت:
باید در ابتدا سپاس و قدر دانی ویژه ای  داشته باشم از همه ی سربازان جبهه دیپلماسی کشور مان که با توکل بر خداوند،  خالق حماسه بزرگی  در این عرصه شده  و به نحو شایسته از حقوق ملت ایران دفاع کردند . این تحریم های ظالمانه در سال های اخیر کشور ما را با  رکود جدی  مواجه کرد و ما به طور خاص شاهد این رکود در بخش صنعت ساختمان کشور هم بودیم. به طور مثال مادر سال1393حدود 38درصد کاهش صدور پروانه های ساختمانی به نسبت سال 1392 را درسطح  شهرداری ها ی کشور داشتیم که این خود عدد بزرگی است.در هر حال  امیدوارم با این توافقی که حاصل شده است ما بتوانیم پس از رفع تحریم ها به نرمال های ساخت وساز که در گذشته و پیش  از تحریم ها در  کشور داشتیم و متوسط حدود سالی 120میلیون متر است،  بار دیگر به این عدد و آمار دست پیدا کنیم.
دبیر اجرائی سازمان نظام مهندسی ساختمان در ادامه تصریح کرد؛   ما همواره باید این نکته را در نظر داشته باشیم که حدود 30درصد از اقتصادکشور در صنعت ساختمان و ساخت و ساز است که به هر حال رقم بزرگی در اقتصادمان است که اگر این صنعت از رکود خارج شود با توجه به اینکه شعار دولت محترم نیز رونق اقتصادی و کسب و کار بوده  است می تواند سبب رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در کشور شده و در این خصوص وضعیت کنونی ما دگرگون شود.
همچنین عامری  در ادامه گفت وگو به  اهمیت صدور خدمات فنی ومهندسی اشاره کرد و گفت:
ما در کشورمان دارای توانایی و ظرفیت بسیار خوبی برای صدور خدمات فنی و مهندسی هستیم   و در این سال ها که کشور با مسئله ی تحریم های جهانی مواجه بود نتوانستیم به خوبی در این جهت پیش رویم  و این  تحریم های ظا لمانه مانع حرکت اساسی ما  می شدند. در حال حاضر تمام کشور هایی که در همسایگی ما قرار دارند به واردات خدمات فنی و مهندسی از کشورهای دیگر نیازمند هستند و این خدمات را از کشور های دور تر از ما وارد می کنند در حالی که ما با توجه به پتانسیل ها و ظرفیت های بالایی که در این زمینه داریم می توانیم همین خدمات را با قیمت پایین تر و با همان کیفیت و حتی کیفیت بالاتر به کشور های همسایه  و دیگر کشورهای جهان صادر کنیم در مجموع امیدوارم بتوانیم گام های موثری در راه اعتلای صنعت ساختمان برداریم و تعاملات سازنده و رو به جلویی با کشورهای پیشرفته در این صنعت داشته باشیم.